Over Caren

Beeldend werk als boodschap

Met het maken van beeldend werk (fotografie + film) wil ik op een mooie en creatieve manier de boodschap van mijn opdrachtgevers overbrengen. Daarom is het van groot belang dat ik eerst mijn opdrachtgever goed leer kennen, om vervolgens in goede samenwerking een optimaal resultaat te bereiken.

Fotografie en film versterken elkaar

Ongeveer 90% van mijn tijd werk ik in opdracht van bedrijven. De producties bestaan steeds vaker uit een combinatie van fotografie en film. Op deze manier krijgen opdrachtgevers voldoende gevarieerd beeldmateriaal om langs verschillende wegen te communiceren met hun doelgroepen.

Film wint terrein: dynamiek

Films leveren veel meer dynamiek: bewegende onderwerpen, geluid en met name ook langere verhaallijnen waarin veel meer verteld kan worden. Bij het maken van films maak ik dankbaar gebruik van mijn ervaring als fotograaf zodat ik bijvoorbeeld kan kiezen voor goede composities en het beste lichtgebruik.

Werken op niveau

Mijn academische achtergrond (TU Delft) helpt mij in het fotografie en filmwerk. Ik start altijd met een goede voorbereiding en pak mijn projecten heel gestructureerd aan. Ik kan in korte tijd een goede analyse maken van de situatie van mijn opdrachtgevers en hun vragen en wensen.
In het contact met mijn opdrachtgevers staat altijd het opbouwen van een langdurige samenwerkingsrelatie centraal. Na afloop van een project vraag ik altijd om feedback op mijn werk, daar valt altijd wat van te leren en verbeteren!

Opleiding en werkervaring

Technische Universiteit Delft (Technische Bestuurskunde 1996-2003)
Wetenschappelijk onderzoeker Inspectie voor de Gezondheidszorg (2003-2007)
Freelance Docent Prisma, Veiligheidskunde in de gezondheidszorg (2007-2011)
Fotoacademie Rotterdam (2007-2010)
Eigenaar Caren Huygelen fotografie + film (vanaf 2007)

Exposities met vrij werk

Fotogalerie Rotterdam (2009, 2011)
Het Nederlands Fotomuseum (2009)
Fotofestival Naarden (2011)
Photoville New York (Brooklyn, 2012)
Fruitvis Rotterdam (2013)
Boerhaavehuis Voorhout (2015)
Pop-up fotostudio (2016)

Share